کسب رتبه نخست توسط آقای میثم قلائی

⚡️کسب رتبه نخست در سهمیه آزاد آزمون دکتری تخصصی حقوق جزا و جرم شناسی توسط جناب آقای میثم قلائی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه شهید بهشتی را به ایشان، خانواده گرامی و دانشکده حقوق تبریک عرض می‌کنیم.

 

در ادامه گفت و گوی ایشان با پایگاه خبری اختبار خواهد آمد:

میثم قلائی هستم، ورودی سال ۱۳۹۰ کارشناسی دانشگاه علوم قضایی. مقطع کارشناسی را در هفت ترم و با معدل ۱۸.۴۶ به پایان رساندم و هم‌زمان با دوره کارآموزی قضایی، در آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۹۴ رتبه ۱۵ را کسب کردم.

دوره کارشناسی‌ارشد را در دانشگاه شهید بهشتی گذراندم. در آزمون دکتری سال گذشته نیز شرکت کردم و رتبه ۴ را به‌دست آوردم اما به دلیل مسائل شغلی و مشکلات رفت و آمد و انگیزه کسب رتبه بهتر انتخاب رشته نکردم.

 بنده متصدی منصب قضا هستم و هدفم از ادامه تحصیل، ارتقای سطح علمی و خدمت بیشتر و بروزتر در شغلم و حفظ ارتباط با محیط دانشگاه است.

بی شک اشتغال در منصب قضا در کسب این نتیجه بی‌تأثیر نبوده است؛ کار قضایی به گونه‌ای است که قاضی باید همواره اطلاعات و دانش خود را بروز نگه دارد تا بتواند به درستی کار خود را انجام دهد.

رزومه‌ام در شرایط معمولی است و ان‌شاءالله اگه ممکن باشد علاقمندم در دانشگاه شهید بهشتی ادامه تحصیل بدهم.

مطالعه برای آزمون سال ۱۳۹۸ را تقریباً از اوایل آذر به صورت نامنظم شروع کردم منتها چون سال قبل شرکت کرده بودم یک آمادگی نسبی داشتم. ابتدا جزوه دکتری استاد نجفی ابرندآبادی و کتاب دوراندیشان را برای درس جرم‌شناسی خواندم و یادداشت‌برداری کردم، بعد کتاب‌های دکتر میرمحمد صادقی را مطالعه و یادداشت‌برداری کردم. از سال قبل یادداشت‌هایی از کتاب‌های دکتر اردبیلی داشتم که آن‌ها را همراه با کتاب مدرسان شریف مطالعه کردم و نکاتی از قوانین دست‌نویس به یادداشت هایم اضافه کردم.

برای آیین دادرسی هم کتاب مدرسان شریف را به همراه یادداشت‌های خودم و نکاتی از کتاب قوانین دست‌نویس خواندم.

برای درس فقه،سه جلد کتاب‌های دکتر علی شیروانی (قضا و شهادات، حدود، قصاص و دیات) را مطالعه کردم و یادداشت‌برداری کردم.

درس‌خواندن اصلی و منظم بنده از هفته اول بهمن شروع شد و با توجه شرایط شغلی حداکثر روزی ۵ ساعت امکان مطالعه داشتم. در نهایت ده روز آخر به مرور و تست‌زنی گذشت.

بالاترین درصدهایم در آزمون امسال در دو درس جرم شناسی با ۸۵ درصد و فقه با ۸۳ درصد بود. انشاءالله قصد دارم یادداشت‌های خودم را به همراه نکات تکمیلی که به آنها اضافه خواهم کرد تبدیل به یک منبع کامل برای آزمون دکتری حقوق جزا کنم که دوستانی که فرصت مطالعه آنچنانی ندارند (خصوصاً دوستانی مثل قضات محترم که شاغل هستند) بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

برای استعداد تحصیلی منبعی نیست که به طور خاص معرفی کنم ولی برای آمادگی ذهن تمرین کردن سؤالات چندسال اخیر بدون شک مؤثر خواهد بود. بنده به دلیل وقت کم فرصت برای کسب آمادگی در درس زبان خارجی نداشتم. علی‌رغم مؤثر بودن زبان در نتیجه آزمون، دوستانی که فعلاً فرصت تقویت زبان خود را ندارند می توانند با کسب نمره خود در درس‌های دیگر نیز به نتیجه دلخواه برسند. هرچند به نظر بنده تحصیل در دوره دکتری بدون آمادگی در زبان خارجی فایده‌ای ندارد و توصیه می‌کنم سایر داوطلبان برای تقویت زبان خود چه قبل و چه بعد از قبولی تلاش کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *